Molersko gipsarski radovi - Žunić team - Radno vreme: Ponedeljak - petak: 08:00h - 16:00h, Sububota: 10:00h - 15:00h, Nedelja: Neradimo

Miloja M. Vasića 13,

21000 Novi Sad, Srbija

Saveti majstora

Sve za demit fasade

Da li znate da se najviše toplotne energije gubi preko spoljašnjih zidova – čak 30%?
Demit fasada je danas najpopularnija termoizolaciona fasada pa ako mislite da je izvedete na vašoj kući, pogledajte vodič koji smo spremili za vas.

Demit fasada je popularna iz više razloga: smanjuje troškove gradnje jer se radi na tanji spoljašnji zid (21 ili 25 cm), postavlja se veoma brzo i relativno je jeftina jer fasadu prethodno nije potrebno malterisati.
Ako se izvede kvalitetno, vek trajanja je oko 30 godina.

Saveti majstora

Lepilo za demit fasadu

Osnovu demit fasade čini stiropor različitih debljina (od 5 cm do 8 cm). On se lepi na podlogu odgovarajućim lepkovima za stiropor.
Izuzetno je važan način nanošenja lepila na stiropor ploče. Lepilo se nanosi na ivice ploča kako bi se postigao efekat izolovane vazdušne komore. Ako se lepak ne nanese dobro dolazi do problema sa kondenzom i oslabljenom izolacijom a i vek trajanja fasade se smanjuje. Kvalitetan lepak sa elastičnim svojstvima je garant da se na fasadi neće pojaviti pukotine.

Stipopor za demit fasadu

Poznat proizvođač stiropora je Austrotherm koji nude dve debljine ploča: od 5 i od 8 cm. Posmatrajući evropske kriterijume u zemljama koje se nalaze u istim klimatskim zonama kao što su Nemačka, Francuska i Slovenija, samo stiropor debljine 8 cm ispunjava kriterijume koeficijenta prolaza toplote. Nakon što se ploče postave na fasadu one se dodatno fiksiraju jedna uz drugu specijalnim plastičnim tiplama. Cela površina fasade se pažljivo ravna i niveliše.
Na ovako obloženu fasadu se postavlja zaštitna mrežica. Spojevi dve mrežice se rade sa oko 10% preklopa te je potrebno u startu nabaviti 10% više u odnosu na površinu fasade.

Završni sloj za demit fasadu

Na kraju se radi završni sloj koji mogu biti u različitim bojama i teksturama. Završni malter mora imati UV stabilizator koji će garantovati postojanost nijanse dugi niz godina.
Na domaćem tržištu postoje veliki broj zastupnika materijala za demit fasadu. Neki od njih su Bekament, Austrotherm.
Ono šta je najbitinje jeste da materijal poseduje atest i pisanu garanciju. Samo tako ćete biti sigurni da ste odabrali dobar materijal. Posebna pažnja se poklanja obradi lukova, rubova i drugih površina, koje zahtevaju dodatnu obradu.
Na ovim mestima pored mrežica i tipli za obradu rubova, lukova i drugih zahtevnih površina se koriste namenski profili.

Možete nas posetiti na dobro poznatoj adresi Miloja M. Vasića 13, 21000 Novi Sad ili nas kontaktirati putem brojeva telefona +381 (0) 62 577 77 9 ili +381 (0) 62 577 77 8.
Takođe možete nas kontaktirati i putem kontakt forme koja se nalazi na sajtu u delu kontakt. Budite slobodni i kontaktirajte nas, mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.


0%

Zadovoljni klijenti

0+

Završenih projekata

0+

Stalno zaposlenih

0+

Godina iskustva